lauantai 13. maaliskuuta 2010

VillatossutPidän Huopanen-langasta ja olen tehnyt siitä hattuja ja lapasia. Samoihin malleihin kyllästyy, mutta aina on yhtä mielenkiintoista seurata, mikä yllätys pesukoneesta tulee huovutuksen jälkeen. Kun löysin näiden tossujen ohjeen, oli suorastaan pakko kokeilla.


Omat mustani ovat "kokeiluversiot", mutta seuraaviin maltoin lukea ohjeen ihan loppuun saakka ja sain kuin sainkin kunnon kärjet aikaiseksi. Tossupariin kului lankaa n. 1,5 kerää (ohjeessa 2 kerää), mutta minulla oli käytössä pienemmät puikot kuin ohjeessa neuvotaan.

Lanka Novita Huopanen
Värit 099 (musta) ja 571 ("koralli")

Ja kuten aina, huopuminen tapahtuu joka kerta vähän eri tavalla riippuen paljon koneen täyttöasteesta. Molemmilla kerroilla pesin tossut 50 asteessa, mutta jälkimmäisellä kerralla kone oli melko vajaa ja tästä syystä huopuminen tapahtui tehokkaasti. Tossuista tuli niin kikkanat, että sain hiki päässä venyttämällä venyttää niitä ja siitä huolimatta ne jäivät aika napakoiksi. Puiset lestit olisivat auttaneet asiaa. Voi kumpa löytäisin sellaiset jostakin.

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Aivan mahtavat, kummatkin!

Minullakin on noitten huovutusten kanssa välillä ollut ongelmia. Oma koneeni tuntuu huovuttavan työt niin napakoiksi, etteivät ne mahdu kuin lapsille. Ehkä sitten täytyisi vain käyttää jättisuuria puikkoja, tai tehdä miehenkokoisia lapasia! :)

Black on White kirjoitti...

Kiitos Ansku!

Minulla kävi nyt ensimmäisen kerran niin, että työstä tuli TODELLA kikkana. Korallinväriset töppöset kutistuivat ihan olemattomiksi koneessa. Joo, pesin tosi vajaalla ja nostin lämpötilaa. Siinä kai kaksi tärkeintä syytä. Tuli todella kiire niiden valmistumisen kanssa ja omat mustani pyöräytin koneessa kahdesti saamatta niistä kuitenkaan sopivan kokoisia. Pienestä koosta huolimatta töppöset sai kuitenkin hyvin muotoiltua, kun ensin oli saanut ne venytettyä sopiviin mittoihin.

Ainahan näiden kanssa on omat jännitysmomenttinsa... Se kai tästä niin haustaa tekeekin.

Iloista alkanutta viikkoa!

Related Posts with Thumbnails