Tiramisu
1 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
4 kananmunan valkuaista
500 g Mascarpone-juustoa
n. 2 dl espressoa
savoiardi-keksejä
kaakaojauhetta
Disaronno-likööriä
1. Laita vuoan pohjalle keksejä ja kostuta ne espressolla, jonka olet maustanut liköörillä. Itse käytän suorakaiteen muotoista vuokaa ja ladon keksit kahteen kerrokseen.
2. Vaahdota sokeri ja munan keltuaiset.
3. Vaahdota valkuaiset erikseen.
4. Sekoita varovasti juusto keltuais-sokerivaahtoon.
5. Lisää valkuaisvaahto.
6. Kaada seos keksien päälle.
7. Sihtaa päälle kaakaojauhetta.
Tiramisu kannattaa tehdä jo edellisenä iltana, jotta se ennättää maustua kunnolla. Jos tulee kova kiire, niin muutamakin tunti viileässä riittää. Itse lisään aina kaakaojauhetta vielä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti