Voi, mikä viikonloppu! Rakas ystävä kylässä; kiireetöntä yhdessäoloa, ruokaa ja viiniä, leffoja ja leppoisaa jutustelua, auringosta nauttimista, vaatteita ja meikkejä - tyttöjen juttuja. Kevään ensimmäinen perhonen bongattu, tulevia suunniteltu ja akut ladattu. Tule taas pian, ja sitten pidennetylle viikonlopulle!
Turku lautasella-kirjasta löytyi pannacotan ohje. Pari viikkoa sitten ystävältä saatu keittokirjateline sopii kuin nenä päähän keittiöön ja hoitaa hyvin virkansa. Kiitos!
VALKOSUKLAA-RAPARPERIPANNACOTTA
(4-6 annosta)
Pannacotta
3 liivatelehteä
2 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
1 rkl sokeria
1 tl aitoa vaniljasokeria
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia.
2. Kiehauta maito ja kerma kattilassa, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sokerit, sekoita tasaiseksi.
3. Puserra liivetelehdistä vesi ja liuota lämpimään kermaseokseen.
4. Jäähdytä seosta välillä hämmentäen, kunnes se on kädenlämpöistä.
5. Jaa seos laseihin ja laita pakkaseen 20 minuutiksi.
6. Siirrä lasit sitten jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi.
Raperperihilloke
150 g raparperinpaloja
2 dl sokeria
1. Laita kuoritut, pätkityt raparperit ja sokeri kattilaan ja keitä mahdollisimman vähän sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut ja rapari vielä napakkaa eli al dente.
2. Jäähdytä seos.
Annoksen kokoaminen:
Lusikoi raparperihilloketta parin sentin kerros pannacotan päälle. Koristele vohvelilla ja yrteillä, esim. mintulla.
Uskollinen pummi
2 kommenttia:
Täälläkin ollaan viikonloppufiiliksissä vielä:) Aivan mahtava viikonloppu, kevät tuli mieleen ja sydämeen, ja nyt ehkä jaksan painaa töitä lomaan asti! Kiitos vielä, olet ihana ystävä<3
Sinä myös! Haleja!
Toivon todella, että tämä oli kaipaamasi piristysruiske. Ja pianhan se lomasi jo alkaa. Jaksaa, jaksaa!
Lähetä kommentti