torstai 17. marraskuuta 2011

Kurpitsakeitto


Viime aikoina olen saanut paljon noottia viettämästäni hiljaiselosta. Ystäväni soitti tänään jo toistamiseen ja pyysi reseptiä kurpitsakeitosta, jota olen luonani hänelle tarjonnut. Ja tässähän se viimein tulee (sovellettu resepti Ursula Ferrignon kirjasta Trattoria)!



KURPITSAKEITTO
zuppa di zucca 

4 annosta
100 g suolatonta voita
3/4 kg talvikurpitsaa ilman kuorta ja siemeniä
2 keskikokoista porkkanaa kuorittuina ja 1 cm:n kuutioiksi leikattuina
1 keskikokoinen sipuli kuorittuna ja 1 cm:n kuutioiksi leikattuina
1 iso sellerin varsi 1 cm:n kuutioiksi leikkattuina
1 l kanalientä
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
100 g emmentaljuustoa 1 cm:n kuutioiksi leikattuina
4 rkl vastaraastettua parmesaania

1. Sulata voi kattilassa ja lisää kurpitsa, porkkana, sipuli ja selleri. Paista kohtalaisella lämmöllä tiuhaan hämmennellen 7-8 minuuttia, kunnes sipuli on saanut hiukan väriä. 

2. Lisää kanaliemi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna seos kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja hauduta ilman kantta 45 minuuttia. 

3. Lisää emmentaljuusto. 

4. "Poraa" keitto sauvasekoittimella sileäksi. 

4. Jaa keitto neljälle lautaselle ja ripottele pinnalle parmesaania. Anna makujen tasoittua 5 minuuttia ennen tarjolle tuontia. Halutessasi voit lisätä keittoon vielä paahdettuja leipäkuutioita tai pinjansiemeniä.  

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maailman parasta keittoa! Kiitos rakas ystäväiseni reseptistä! Voi, tulee ihan ikävä, viimeksi oli niin ihanaa! Kiitos siitä! Toivottavasti voimme pian taas nauraa maha kippurassa ja herkutella ihanilla ruuilla!

xxx

Black on White kirjoitti...

Kiitos sinulle! Naurattaa vieläkin :) Olet aina enemmän kuin tervetullut tänne! Ikävä on kova meilläkin!

Ja mitä niihin ruokiin tulee, mulla olis taas pari hyvää visiota mielessä :)

Parhaita nää lauantait, kun kiireettä suunnitella jo tulevia. Kaivahan taas kalenteria esiin!

Haleja sata!!!

Related Posts with Thumbnails