lauantai 22. lokakuuta 2011

OnneaTunnen itseni usein etuoikeutetuksi, koska minua on kohdannut niin suuri onni ystävien muodossa. Äärimmäisen rakkaita ja kultaisia ihmisiä, joiden kanssa aika lentää siivillä, joka kerta juttu jatkuu siitä, mihin edellisellä kerralla jäi, ja jotka hyväksyvät sinut juuri sellaisena kuin olet. 


Syysviikonloput ovat siitä parasta aikaa, että kun siirrytään pihalta sisätiloihin, illat pimenevät ja ulkona sataa, niin tekee mieli kutsua ystäviä kylään, laittaa heidän kanssaan ruokaa, rupatella, kuunnella musiikkia, nauraa ja nauttia elämästä. 


Viime viikonloppuna tähän aikaan odotin tulisilla hiilillä rakasta, rakasta ystävääni kylään. Vahdin kelloa ja juoksin ikkunaan vähän väliä katsomaan, joka toinen tulee - ja tulihan se! Ilo ja nauru täyttivät huoneet, italialaiset reseptit keittiön ja kuohuviini lasit!  

Ciabatta-reseptin liitän tänne tässä vaiheessa, jo pelkästään siitä syystä, ettei ensi kerralla tarvitse etsiä. Kamera ja tietokone eivät jostakin syystä toimi tänään yhteistyössä. Kuvia lisää myöhemmin. Ystävälle kiitos käynnistä! Tule taas pian uudestaan ja ne lenkkarit mukaan ens kerralla ;)


CIABATTA

2,5 dl vettä
10 g hiivaa
2,5 dl vehnäjauhoja
15 g hiivaa
1/2 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
noin 4 dl vehnäjauhoja


1. Liota hiiva huoneenlämpöiseen veteen (n. 20 astetta).
2. Sekoita joukkoon jauhot. 
3. Anna juuren käydä huoneenlämmössä liinalla peitettynä 5-6 tuntia.9
4. Lisää taikinajuureen vesitilkkaan sekoitettu hiiva sekä sokeri ja suola. 
5. Alusta taikinaan jauhot. Käytä leipoessasi runsaasti jauhoja. Taikina tarttuu helposti sormiin, koska siinä ei ole lainkaan rasvaa. Muotoile taikinasta kaksi pitkänomaista tankoa. 
6. Taputa tangot leivinpaperilla peitetylle pellille mataliksi, noin 10 cm leveiksi leiviksi. Anna leipien kohota peittämättä. Paista leipiä 225 asteisessa uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia.  

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails