maanantai 8. elokuuta 2011

Sadonkorjuuta




PUNAHERUKKAHILLO

2 kg (4 litraa) punaherukoita
1 dl vettä
1 kg hillosokeria


1. Perkaa marjat, huuhdo ne tarvittaessa ja valuta kuiviksi.
2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää marjat. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Nosta kattila liedeltä. Jäähdytä n. 30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta.
5. Tölkitä hillo kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Parhaiten hillo säilyttää värinsä ja arominsta viileässä.

Tämä hillo tehty perusohjeen mukaan. Lisää ohjeita löydät esim. täältä.


Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails