keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Parsaa



Kevään kunniaksi parsaa pöytään! Iloista seuraa ja mutkatonta yhdessäoloa. Oleellisinta on hankkia kunnon kokki keittiöön ja hyöriä itse "oppipoikana" vieressä kysellen koko ajan: "Mitä tälle tehdään?", "Mitä nyt tapahtuu?".

PARSAA JA UPPOMUNIA

Tarvitaan:
vihreää parsaa
voita
italialaisia leikkeleitä
kananmunia

1. Paahda leikkeleet uunissa leivinpaperin päällä rapeiksi.
2. Uppomunat helpolla tekniikalla: Riko kananmuna kelmulla vuorattuun astiaan ja lisää ripaus suolaa joukkoon. Sulje kelmu tiiviisti suuosastaan kierittämällä niin, että kananmuna pysyy kuitenkin ehjänä.
3. Keitä kananmunaa maksimissaan 6 minuuttia.
4. Kuori tarvittaessa parsan varsiosat. Leikkaa juuresta kova osa pois.
5. Keitä parsat voi-suolavedessä parsan paksuudesta riippuen 6-8 minuuttia.
6. Lämmitä lautaset ja kokoa annos.

Päälle:
HOLLANDAISE-KASTIKE

3 kananmunan keltuaista
200 g voita
puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl vettä
valkopippuria, suolaa

1. Vatkaa keltuaiset, suola ja valkopippuri vesihauteessa sekaisin, kunnes seos sakenee.
2. Lisää voi nokareina ja vatkaa koko ajan voimakkaasti.
3. Kaada sekaan vesi ja kuumenna edelleen. Lisää lopuksi sitruunamehu.
4. Sekoittale hiljaisella lämmöllä kastike kirkkaaksi ja tasaiseksi.


Viineinä:


Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails