maanantai 28. helmikuuta 2011

ValoaValo tulvii ikkunoista sisään. Se on armoton ja paljastaa kaikki tahrat, sormenjäljet ja pölypallot. Jatkuvasti saa mopata lattioita, pyyhkiä kaapinovia ja kääntää sälekaihtimia kiinni, ettei likaiset ikkunat häiritsisi. Kevätsiivous siintää jo mielessä.


Vastaikään sain uuden sisustuskirjan - Mary Lambertin Fenghui sisustuksessa. Oiva teos aiheesta kiinnostuneelle! Huone kerrallaan olen edennyt omassa kodissani yrittäen saada energiaa virtaamaan, vaihtanut huonekalujen paikkaa, karsinut turhaa, siivonnut kaappeja.

Anja Banksin 10 feng shui neuvoa aloittelijalle kannattaisi jokaisen lukea, silmäillä edes läpi ja poimia omalta tuntuvat asiat. Vanhassa Voi Hyvin-lehdessä oli myös aikoinaan artikkeli "Romun keskeltä rauhaan". Siinä kuvattiin osuvasti, kuinka koti heijastaa sisäistä tilaamme ja miten nurkista pursuava roju saa ajatukset sekaviksi. Turhasta roinasta irtipäästäminen vapauttaa ja siivoamalla kodin siivoaa myös elämän. Romun kertyminen kodin eri osiin kuvaa eri asioita.

Kellari - menneisyys ja alitajunta
Siivoton ja ylipursuava kellari kertoo menneisyyden ratkaisemattomista ongelmista. Säilytä kellarissa vain sellaisia tavaroita, joita tarvitset.

Vintti - tulevaisuus
Roju vintillä kuvastaa tulevaisuuden pelkoa. Vintin siivous lisää luottamusta elämään.

Ulko-ovi - asenne ulkomaailmaan ja omaan elämään
Eteiseen kertyvä roina hidastaa elämässä eteenpäin pääsemistä ja rajoittaa mahdollisuuksia.

Ovet ja käytävät - asioiden sujuminen
Ovissa roikkuvat kassit tai vaatteet tukkivat energiavirtoja. Vapauta kulkuväylät tavaroista, niin energia pääsee liikkumaan kodissasi.

Olohuone - kodin sydän
Sydän voi olla myös keittiön ruokapöytä tai muu mieluinen oleskelutila. Tee siitä mahdollisiman viihtyisä ja kutsuva asettamalla sinne itsellesi tärkeitä esineitä.

Keittiö - elinvoiman lähde
Jos jääkaappisi on tyhjä tai siellä on vanhaa ruokaa, laiminlyöt perustarpeitasi. Ruoki itseäsi terveellisellä ja tuoreella ruoalla. Vaali kauneutta kattauksissa.

Makuuhuone - elämän energia
Älä säilytä likapyykkiä tai muuta roinaa makuuhuoneessa. Vaihda vuodevaatteet usein, jotta energia pysyy raikkaan. Poista sängyn alla olevat tavarat, niin nukut makeammin.

Kylpyhuone - tyyneys ja rauha
Liian monet purnukat ja purkit kertovat levottomuudesta. Valitse sellaisia voiteita ja pesuaineita, joita käytät viikoittain. Laita ne kaappiin. Pidä purkit siistinä ulkoa ja sisältäpäin.

Niinpä. Minä kiroan sen päivän, kun ostin sängynaluslaatikoita. Pakko myös myötää, että vaatehuone on toinen ongelmakohtani. Säilytystilaa on aivan liian vähän. Tästä päästään taas eteisremonttiin ja uusiin kaapistoihin, mutta se tuonnempana.


Puikoilla tällä hetkellä harmaa kauluri. Kertaalleen purettu ja nyt viittä vailla valmis. Täydelliset naiset alkaa pian, valmistunee siis vielä tämän illan aikana.


Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails