Vaikka kevät on vuodenajoista ehdoton inhokkini, eilen tuntui siltä, että nyt sallin sen tulon. Onhan sen myötä kesäkin päivä päivältä lähempänä. Ystävien kanssa olemme jo tovin eläneet tulevassa kesässä ja minä odotan kuumeisesti, koska voin kaivaa Havaianakset esiin.
Kukkakaupasta ensimmäinen kevätesikko ja kimppu tulppaaneita. Kakku pöytään ja perhe kasaan. Joka päivä voi vähän juhlia.
Kreikkalainen juustopaistos osoittautui menestykseksi. Tässä lupaamani ohje:
KREIKKALAINEN JUUSTOPAISTOS
8 annosta
Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 leivinjauhetta
100 g kylmää margariinia
1 dl kylmää vettä
Täyte:
200 g sipulikuutioita
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 keltainen tai vihreä paprika
3 kiinteää tomaattia
mustapippuria
1/2 tl yrttisuolaa
1/2 tl oreganoa
200 g fetakuutioita
persiljasilppua, muutama musta oliivi
2 dl kermaa
3 kananmunaa
1. Sekoita pohjan kuivat aineet monitoimikoneessa. Paloittele joukkoon kylmä rasva ja sekoita seos ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti.
2. Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja hetkeksi kylmään jähmettymään. Pistele pohja ja paista sitä 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
3. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli. Puhdista paprika ja leikkaa kuutioiksi. Lisää paprikat pannulle ja anna pehmetä hetki.
4. Mausta seos mustapippurilla, yrttisuolalla ja oreganolla.
5. Kuutioi tomaatit ja levitä niistä puolet paistospohjalle. Lisää puolet fetakuutioista ja levitä päälle lämmin vihannesseos.
6. Lisää loput tomaatit ja fetakuutiot sekä persiljasilppu ja jauha pintaan hieman mustapippuria.
7. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon kerma. Levitä seos vuokaan ja lisää paistokseen muutama musta oliivi.
8. Jatka paistamista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
9. Tarjoa juustopaistoksen kanssa raikasta salaattia.
P.S Minä oioin sen verran, että käytin Sunnuntain valmista piirakkapohjaa. Oiva apu, toimi hyvin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti