sunnuntai 28. helmikuuta 2010

EpäillytIltapäivän viettoa ystävän kanssa. Uuden lautapelin testausta ja kahvittelua. Minä pidän lautapeleistä ja vielä enemmän kaikista etsivä- ja murhamysteereistä, tästä syystä Kimmo Sorsamon Epäillyt-peli olikin oivallinen sunnuntaipäivän viihdyttämiseen.


Pelissä ratkaistaan maineikkaan liikemiehen Edvard Falkin murhaa Helsingin Senaatintorilla 21.12.1934. Syyllisten selvittäminen tutuilla kaduilla tekee pelistä mielenkiintoisen ja peli käynnistyy jo kahden pelaajan voimin. Yhteen peliin kahdelta pelaajalta menee noin tunti ja uudelleenpelattavuus vaikutti muutaman pelikerran jälkeen olevan hyvä.
Syyllisiä kussakin pelissä on kolme ja ne valitaan pelin alussa sattumanvaraisesti, samoin kuin vihje- ja alibilaattojen sijoittelu pelilaudalla. Käytännössä katsoen siis jokainen peli on erilainen kuin edellinen.
Hyvästä yrityksestä huolimatta minä en voittanut tänään kertaakaan. Rökäletappio jäi vähän hampaankoloon eli S, vauraudu revanssiin! Lisätietoja Epäillyistä löydät täältä.


Olen jo monta vuotta yrittänyt turhaan metsästää 80-luvun loppupuolella ilmestynyttä Pekingin Mysteeri-peliä. Uusintapainoksia kyseisestä pelistä ei ole tehty. Huikkaa, jos tiedät mistä kyseistä peliä voisi saada.

2 kommenttia:

E kirjoitti...

Näyttipäs hauskalta, varsinkin nuo viikset. Katsoin kyllä ensin että ne olivat erikoisia henkareita... :) Suomessa tuli pelattua useinkin, Norjassa ei kertaakaan. Johtuneeko tuo sitten siitä että meiltä ei niitä pelejä löydy - vielä.

Black on White kirjoitti...

Hauska peli tuo onkin, vaikka tähän mennessä olen onnistunut voittamaan vasta yhden pelin (ja häviämään monta!). Viikset ovat omaa kuvausrekvisiittaani, innostuin vähän fiilistelemään!

Mukavaa viikkoa sinulle!

Related Posts with Thumbnails