torstai 3. joulukuuta 2009

Jos pidät suklaasta ja pipareista...

... suosittelen sinulle tätä reseptiä.


Piparimousse
8-10 annosta

Pohja:
20 piparia
50 g voita

Mousse:
100 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
1 rkl piparkakkumaustetta
1 dl rahkaa


1. Murenna piparkakut.
2. Sulata voi ja sekoita voisula ja piparinmurut massaksi.
3. Jaa piparimassa pieniin laseihin ja painele se lasien pohjalle. Nosta lasit hetkeksi jääkaappiin.
4. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa.
5. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset sulaneeseen suklaaseen yksi kerrallaan. Sekoita vähitelleen joukkoon kerma ja rahka.
6. Mausta mousse piparkakkumausteella ja sekoita hyvin.
7. Annostele mousse lusikalla tai pursota se laseihin piparkakkupohjien päälle. Anna lasien seisoa jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

***

Ihastuin ohjeeseen Maalaisunelmia-lehdessä N:o 9 ja päätin viime viikonloppuna kokeilla sitä. Herkullista! Itse tein ohjeen 1 1/2 kertaisena, mutta mielestäni määrä jäi silti pieneksi. Suosittelen kaksinkertaista ohjetta yli kymmenelle hengelle.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails