"Ryynimakkara pastan parina kuulostaa yllättävältä, mutta on vähintään yhtä herkullista kuin italialainen salsiccia-makkara"
Näin kirjoitettiin Maalaisunelmia lehden N:0 1/2011 artikkelissa Luksuspastaa kotikonstein. Viime viikon sunnuntaina pidimme leffailtapäivän vanhemman siskoni ja hänen lastensa kanssa. Minä päätin kokeilla tätä reseptiä.
RYYNIMAKKARAPASTA
4 annosta
4 hyvälaatuista ryynimakkaraa
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 dl karkeaksi hakattuja saksanpähkinöitä
1 rkl oliiviöljyä
3-4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Tarjoiluun:
Tuorepastaa tai -tagliatellea
Vastaraastettua parmesaania
1. Halkaise ryynimakkarat pituussuunnassa. Poista kuoret ja murusta sisus karkeaksi. Kuumenna öljy suurella pannulla ja kuullota valkosipuli, niin ettei se saa väriä.
2. Sekoita joukkoon saksanpähkinät ja persilja. Sekoita pannuun vastakeitettyä pastaa. Ripottele päälle parmesaania. Suolaa ja pippuroi oman maun mukaan. Tarjoa heti.
Kuva alla olevasta linkistä
Hyvin sopi elokuvan Eat Pray Love aisapariksi, missä Italiaan matkannut päähenkilö löytää syömisen todellisen nautinnon.
3 kommenttia:
Ryynimakkara...siitä on aikaa kun olen viimeksi syönyt. Tästä otan onkeeni ja mielelläni kokeilen ohjetta.
Ihan mietin että niin pitkälle kuin peruskoulun ruokalaan on palattava, joten nyt on oiva aika syödä tätä herkkua :)
Kokeile ihmeessä! Pitkä tovi oli itselläkin viime kerrasta vierähtänyt.
Lisään vielä tähän, kun tekstistä jäi puuttumaan. Juomasuositus oli kevyt ja marjaisa punaviini Morgon Bouchard Père & Fils (446157) tai hedelmäinen olut Kronenbourg 1664 (792224), molemmat Ranskasta.
Bon Appétit!
Mitä sille ryynärille tehdään sen jälkeen, kun se on halkaistu?
Lähetä kommentti