Jouluksi tein valkosuklaafudgeja. Lisäsin ripauksen limeä makua antamaan, purkitin ja annoin ystäville. Lupasin lisätä ohjeen tänne muidenkin iloksi. Jaettu ilo, kaksinkertainen ilo :)
VALKOSUKLAAFUDGET
1 dl vispikermaa
2 dl sokeria
1 rkl hunajaa
2 rkl voita
50 g valkosuklaata
1 tl vaniliinisokeria
Maustamiseen esim. raastettua limetin kuorta, jauhettua kardemummaa tai kuivattuja karpaloita
1. Kuumenna kerma ja siihen sekoitettu sokeri kattilassa. Lisää hunaja ja voi. Anna kiehua kuplien ilman kantta n. 15 min muutaman kerran sekoittaen, kunnes fudgeseos sakenee ja sen lämpötila kohoaa 116 asteeseen. (Jos sinulla ei ole lämpömittaria, tiputa muutama pisara fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivan sakeaa.)
2. Ota kattila pois levyltä, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa, vaniliinisokeri ja limetin raastettu kuori/kardemumma. Vatkaa seos tasaiseksi.
3. Kaada seos pieneen nelikulmaiseen, kevyesti voideltuun vuokaan (8X10 cm). Anna jäähtyä ja jähmettyä.
4. Leikkaa terävällä veitsellä fudgelevystä paloja (2X2 cm). Nosta palat jääkaappiin. Ne säilyvät kannella peitetyssä astissa noin kuukauden.
P.S Itse teen ohjeen aina tuplana. Yksinkertainen ohje on melko pieni, kappalemäärä n. 20.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti